Dekbedovertrektrends van dit seizoen

by Mariska
dekbedovertrek kopen

De winter kan prachtige plaatjes opleveren waarin de sneeuw en de winterzon plezierig zijn om in te vertoeven. Maar de winter geeft ook lagere temperaturen waarbij met name de nachten vanaf december regelmatig onder het vriespunt zullen zakken. Alle redenen om het binnenshuis goed warm en behaaglijk te maken.

De huiskamer, waar we langer zullen vertoeven, zal in de winter meer aandacht krijgen dan in de zomer. Sfeer, warmte en uitstraling is daarbij zeer belangrijk en gemakkelijk te verkrijgen door nieuwe stoffen, kleuren en verlichting in het bestaande interieur te integreren. Onze slaapkamer zal daarbij zeker niet vergeten worden. Ook daar zal een warme uitstraling voor een fraai aanzicht zorgen.

De snelste manier om de uitstraling te veranderen is door een nieuw dekbedovertrek te gebruiken. Door de zichtbare oppervlakte zal de kamer een andere uitstraling krijgen, zeker als het wordt gecombineerd met enkele passende accessoires. De slaapkamer wordt hierdoor een ruimte waar het ook tijdens de koude winterdagen goed vertoeven is.

Net zoals alle interieurartikelen zijn ook dekbedden trendgevoelig. Dat zal zichtbaar zijn door het kleurgebruik, door de print, maar ook door de gebruikte materialen. Daarnaast zal er voldoende keuze zijn voor meerdere smaken. De webwinkel van Matrasshop beschrijft onderstaande trends van deze winter.

1. Levensechte afbeeldingen. Deze worden verkregen door gebruikt te maken van een realistische fotoprint. Doordat het thema zeer divers kan zijn, is er voldoende keuze voor ieder interieur en persoonlijke voorkeur.

Denk bijvoorbeeld aan een dekbed met een levensechte print van een tropisch strand of een prachtig bos. Of kies voor een print van een stad die je ooit hebt bezocht of nog heel graag wil bezoeken. Een goed voorbeeld is een print van de stad New-York in de avond, waarbij de lichten van de stad ook het dekbed en de slaapkamer een nieuwe uitstraling zullen geven.

Grafische printen zijn momenteel zeer trendy als toepassing voor dekbedovertrekken. Hiermee volgt het de al bestaande trend om grafische prints te verwerken in gordijnen of kussens.

Een passende combinatie tussen de print op de gordijnen en het dekbedovertrek zal een extra dimensie aan de slaapkamer geven. Een zwart-wit combinatie geeft direct een prima grafisch effect en is tevens goed te combineren met een andere kleur.

2. Een andere optie is het gebruik van een vlag. Denk eens aan het grafisch ontwerp en kleurschakering van de Engelse- of Amerikaanse vlag. Deze zijn bij uitstek geschikt om een dekbedovertrek een opvallende uitstraling te geven.

3. Dieren in de slaapkamer. De natuur geeft ons zijn eigen trends door gebruik te maken van de uitstraling van het dierenrijk. Vooral kinderen slapen graag onder een stoer dekbedovertrek met de afbeelding van bijvoorbeeld een leeuw, een olifant of een zebra. Hierbij is zowel keuze uit gekleurde of juist zwart-wit afbeeldingen zodat ieder kind zijn eigen favoriete dier kan uitkiezen.

You may also like

Leave a Comment