Nieuwste trends in laminaat vloeren

by Mariska

We zijn net aangekomen in het nieuwe jaar! Dit leek ons een geschikt moment om eens te gaan bekijken wat de trends gaan worden op het gebied van laminaat. In dit artikel zullen we alle ontwikkelingen en trends bespreken en wat we kunnen verwachten in 2017.

Lichte kleuren
Dit jaar zullen we laminaat met lichte kleuren ook weer terug zien komen. Deze trend is al langer populair en vooral white wash laminaat doet het goed. Dit type laminaat heeft, zoals de naam al zegt, een gebleekte uitstraling. Door dit effect wordt er de nadruk gelegd op de houtnerf, wat op zijn beurt weer een unieke uitstraling geeft. Daarnaast lijkt dit type laminaat op een echte houten vloer, mede dankzij de afwerking en structuur van het oppervlak. Een voordeel van white wash is dat het een neutrale look heeft dat in elke woonstijl past, van landelijk tot industrieel. Dit komt mede doordat white wash in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen is.

Textuur en structuur
Laminaat hoeft niet altijd een vlakke oppervlakte te hebben. Een laminaatvloer met textuur en structuur zal een populaire trend blijven. U kunt met dit soort laminaat elke soorten vloer nabootsen, van een houten vloer tot een tegel vloer. De scheuren en kleurverschillen van houten vloeren kunt u ook weer terug zien in dit soort laminaat. Dit geeft het een karakteristiek uiterlijk die uw ruimte een authentieke uitstraling geven door het gebruik van reliëf en kleurverschillen.
laminaat-laten-leggen

Kleurverschillen
Een andere geliefde trend die we de voorafgaande jaren hebben gezien en ook zal terugkomen in 2017 zijn kleurverschillen. Een laminaatvloer met een effen kleur is vaak erg karakterloos en een vloer met kleurverschillen geven juist dit karakter en een gezellige sfeer. Als alternatief voor houten vloeren wordt daarom  vaak gekozen voor laminaatvloeren. Om dit houten effect te bereiken kiest u een zelf uitgekozen basiskleur en patronen in afwijkende tinten.

laminaat-leggen

Welke laminaatvloer kiest u?
Als u de perfecte laminaatvloer voor wilt aanschaffen dient u eerst rekening te houden met een aantal zaken. Als u met de trend wil meegaan kunt u overwegen om te kiezen een vloer met textuur of kleurverschillen. Houd in uw achterhoofd in wat voor soort ruimte deze laminaatvloer terecht moeten komen. Hoe groot is deze ruimte? Een kleine kamer lijkt veel groter als u lichte kleuren gebruikt. Een grote kamer kunt u gezelliger maken door donkere kleuren te gebruiken. Naast de grootte waar u rekening mee moet houden, is de lichtinval ook belangrijk. Een donkere kamer met ook nog eens donkere vloeren ziet er heel somber uit. Niet alleen de ruimte in het algemeen is een punt waar op gelet moet worden, ook de stijl en interieur waar u een voorkeur voor heeft. Kortom: elk aspect in uw kamer moet invloed hebben op uw keuze voor de perfecte laminaatvloer.

You may also like

Leave a Comment