Het regelen van een bedrijfsverhuizing

by Mariska

Bij een verhuizing komt veel kijken. Helemaal wanneer je als bedrijf gaat verhuizen. Het bedrijf mag zo kort mogelijk dicht om geen winst mis te lopen. Je wilt ook beschikbaar blijven voor je klanten, maar hoe je dat? De verhuizing moet dus in zo’n kort mogelijke tijd plaatsvinden. Daarom is het goed om je af te vragen of je als bedrijf de verhuizing zelf wilt regelen of dat je dat uitbesteedt aan een verhuisbedrijf. Dit laatste zal je namelijk veel geld, stress en tijd besparen. Een professioneel verhuisbedrijf heeft de ervaring, de middelen en de vaardigheden om dit zo snel mogelijk te realiseren. Professionele verhuizers inhuren kan je een hoop tijd en geld besparen.

Waarom zou je een verhuisbedrijf inhuren?

– als je je bedrijfsverhuizing door professionele verhuizers laat uitvoeren, kunnen je werknemers door gaan met hun werkzaamheden en hoeven zij zich niet bezig te houden met de verhuizing
– je loopt niet het risico op lichamelijk letsel bij één van je werknemers of bij jezelf, doordat iemand zich bijvoorbeeld vertilt aan zwaar kantoormeubilair
– als jezelf verhuist, ben je veel geld kwijt aan benzine, het huren van vrachtwagens of bestelbussen
– als je een verhuisbedrijf in de arm neemt, heb je de garantie dat je verhuizing op de geplande datum doorgaat en loop je niet het risico dat die niet door kan gaan door bijvoorbeeld zieke werknemers. Ook ben je verzekerd voor schade. Als een werknemer een dure computer laat vallen ben je niet verzekerd.

Samengevat kun je zeggen dat zelf verhuizen niet per definitie goedkoper hoeft te zijn dan wanneer je een professioneel bedrijf hier voor inhuurt.

Waar begin je?

Hier kan een verhuisbedrijf je uitgebreid in adviseren. Het makkelijkst en meest overzichtelijk is het om per afdeling te verhuizen. Het is raadzaam om binnen je bedrijf een coördinator aan te wijzen die alles afstemt met het verhuisbedrijf, en dat vervolgens binnen het bedrijf communiceert met alle betrokkenen.

Wanneer verhuis je?

Wanneer je de bedrijfsverhuizing zelf wilt uitvoeren, zal het duidelijk zijn dat je hiervoor indien mogelijk een gunstige tijd voor je bedrijf voor uitkiest. Dus niet wanneer het op zijn drukst is en je alle werknemers nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden. Dit geldt natuurlijk ook voor wanneer je een bedrijf inhuurt. Al doen zij het grootste gedeelte van de verhuizing, er zal toch altijd overlast zijn voor werknemers. Dus moet je daar rekening mee houden met het plannen van een verhuismoment.
Als je de verhuizing wilt uitbesteden en de overlast voor je werknemers zo veel mogelijk wilt beperken, kun je er voor kiezen om in het weekend te verhuizen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat een verhuisbedrijf een toeslag berekent voor het verhuizen in het weekend.

Verhuiskosten

De kosten voor een bedrijfsverhuizing bestaan uit de kosten van het verhuisbedrijf zelf, dus de mensen die het in- en uitlaadwerk doen. Daarnaast betaal je voor transportkosten en voorrijkosten. Het is aan te bevelen om bij meerdere verhuisbedrijven een offerte op te vragen. Je hebt dan een goed vergelijk van de tarieven die worden gehanteerd en kunt dan weloverwogen de keuze maken door welk bedrijf je je bedrijfsverhuizing uit laat voeren. De verhuiskosten zijn meestal fiscaal aftrekbaar. Je belastingadviseur kan je hier alles over vertellen.

 

You may also like

Leave a Comment